Kérdése van? Hívjon minket!

+36-30/559-7849 | +36-30/264-1907

METABOND OLD SPEZIAL 250ml
METABOND OLD SPEZIAL 250ml
12 141 Ft

METABOND OLD SPEZIAL 250ml

A Metabond Old Spezial újgenerációs fejlesztés, a járművek, berendezések kopott, jelentős olajfogyasztású (közel 1 liter/1000 km) motorjainak legkorszerűbb nanotechnológiás, magasviszkózus fémfelület-nemesítője, kiemelkedő tömítő és rendkívüli kenésjavító és súrlódáscsökkentő hatással. Ajánlott kopott benzin-, dízel- és gázüzemű személy- és haszongépek motorjaiba az előírt minőségű kenőolajhoz keverve.
Az újgenerációs Metabond, hamumentes fémfelület-nemesítő és a legkorszerűbb kenés-elősegítő összetevőkkel egészíti ki a motorolajat, ami a nanokerámiát minden olyan helyre eljuttatja, ahol súrlódás alakulhat ki. A nanorészecskék eljutnak a hengerek, dugattyúk, csapágyak, gyűrűk, fogaskerekek stb. fémes súrlódási felületeinek felszíni egyenetlenségeibe, ott beraktározódnak, rögzülnek és részben beégnek. A magasviszkózus adalék és a kerámiarészecskék a súrlódás csökkentésén kívül a tömítetlenségi problémákat is megoldják. Kiemelkedően mérséklődik az olajfogyasztás és megnő a kompresszió, továbbá az emissziós gázokban drasztikusan csökken a mérges gázok aránya.
A Metabond elsődleges hatása a kémiai fémfelület-nemesítés, melynek következtében a termék ideális feltételeket biztosít az olajfilm számára, így jelentősen megnöveli a berendezés élettartamát. A ma legkorszerűbb hamumentes fémfelület-nemesítőhöz hozzáadott nano méretű polikerámia különösen alacsony súrlódási koefficiense és a legkorszerűbb kenéselősegítő összetevők miatt a Metabond Old Spezial biztonsági kenést nyújt. Ez megkönnyíti a motor belső működését és az alkatrészek mozgását, ami a motor teljesítményének növekedésével és üzemanyag-megtakarítással jár.
A kerámia komoly jelentőséggel bír a modern kenéstechnikában. A motorok fémes súrlódási felületeinek érdessége igen csekély, gyakran csak 1 mikron, így a nagyobb mikrorészecskék nem tapadnak meg a fém felszínén. Az olajszűrő szűrőelemei általában 15-25 mikron méretű szűrőstruktúrával és szűrőfinomsággal rendelkeznek (a szuperfinom szűrők 1-3 mikron finomságúak), tehát a Metabond Old Spezial nano méretű polikerámiáját nem tudja kiszűrni. A Metabond Old Spezial így főáramú és mellékáramú szuper-finom szűrő esetén is használható.
A Metabond Old Spezial nyomás alatt a fémekkel kémiai reakcióba lépve azok saját anyagát nemesíti fel. Az így kialakult rendkívül kemény és nagyon sima felület ellenáll a súrlódásból adódó sérüléseknek, károsodásoknak, akár extrém terhelés esetén is ideális feltételeket biztosít a kenőolajok számára. A nagymértékben lecsökkenő súrlódás által az üzemi hőmérséklet, valamint a zajszint is azonnal észrevehetően mérséklődik.
Mivel a Metabond Old Spezial fémfelület-nemesítője az egymáson súrlódó fémekbe épül be és azok saját anyagát nemesíti fel, kiküszöböli a hidegindítási nehézségeket és bizonyos ideig védőhatást biztosít részleges olajhiány, vagy az olajnyomás teljes elvesztése esetén is. Keverhető minden szintetikus, rész-szintetikus és ásványi bázisú kenőolajjal. A Metabonddal kezelt olaj a kenőképességét később veszíti el, ezáltal az olajcsere intervalluma megnő, így mérséklődik a környezeti terhelés is.
Megfelelő felhasználás mellett a motorokban garantáltan semmilyen előnytelen elváltozás nem történhet.

Felhasználási területe:
Személygépjárművek, haszongépjárművek, mezőgazdasági berendezések, földmunkagépek és hajómotorok megkopott négyütemű benzin-, dízel- és gázüzemű motorjaiban használható.
Használata:
Nem igényel szakértelmet és szerszámot, egyszerűen az olajfogyasztástól függően 5-10%-os arányban (1 liter olajhoz 0,5-1 dl Old Spezial) a friss üzem-meleg kenőolajhoz adagoljuk. Az Old Spezial-t meleg motorba töltse! Használat előtt a dobozt melegítse fel 25-30°C-ra (tegye meleg vízbe, vagy meleg fűtőtestre) és alaposan rázza össze. A betöltést követően a motort néhány percig működtesse, vagy egyszerűen haladjon tovább. Nem egyszeri kezelést alkalmazunk, hanem lehetőleg minden olajcserénél ugyanilyen arányban pótoljuk. Használata feltételezi az előírt minőségű olaj alkalmazását
Rendelhető
12 141 Ft
Adatok
Cikkszám
GL-01953