Kérdése van? Hívjon minket!

+36-30/559-7849 | +36-30/264-1907

Hajtóműolajok

Mire való a hajtóműolaj?

hajtóműolajKenőanyagból több fajtára is szükség van. Nem mindegy, hogy milyet és hova tölt, különben az autó látja kárát. A hajtóműolajról is döntsön jól.

A hajtóműbe külön, erre a célra tervezett olajat kell önteni, ami elősegíti a sebességváltó olajozott használatát. A hajtóműolaj használata támogatja a vezetés kényelmét, megkíméli a sofőrt a sebváltó zajos használatától is. Természetesen ennél sokkal lényegesebb, hogy az alkatrészek védelmét, hosszú élettartamát is támogatja egy, az autóhoz illő, működőképes hajtóműolaj.

A hajtóműolaj több funkciót is ellát, miután beletöltötték a kijelölt helyére. Az első feladata a kopás elleni védelem, amit az olajban található adalék, illetve az adott olaj viszkozitása is befolyásol. Amennyiben az olaj jól végzi a dolgát, úgy olyan filmréteget tud az alkatrészek köré vonni, ami ellenáll a nagyobb tehernek is és nem szakad meg.

A kopás elleni védelemhez kapcsolódik a súrlódás ideális mértékének a biztosítása. Ha túl nagy a súrlódás, az alkatrészek gyorsabban kopnak, ezzel párhuzamosan rövidebb idő alatt öregednek el. A korrózió kialakulását is meg kell előznie egy hajtóműolajnak, mert a levegőben jelen lévő páratartalom az alkatrészeken rozsdásodást tud előidézni. A hajtómű használata közben habosodás lép fel az olajban, így ha nincsenek benne ennek a megelőzését segítő adalékok, akkor a hajtóműolaj az alkatrészek elhasználódását gyorsítja, ahelyett, hogy megakadályozná.

Milyen hajtóműolajokat ajánlunk az autósoknak? Az ismert márkák termékeivel nem foghat mellé, csak tájékozódjon, melyik alkalmas az autójába. A Total hajtóműolajok vagy a Castrol hajtóműolajok nagy választéka elérhető a webshopunkban.

Az olaj webshopunkból minden fajta kenőanyagot be tud szerezni, méghozzá online rendeléssel. Válogasson a márkás termékeink között, ha olyan olajok, folyadékok, zsírok érdeklik, amik az autójának is a javát szolgálják! A honlapunkon kereső is van, aminek a használatával még rövidebb idő alatt rá tud találni az Önt érdeklő termékekre. Ha maradt még kérdése, csak tegye fel a kollégáinknak a weblapunkon szereplő elérhetőségek bármelyikén!