Autentificare

Ofertă de produse

Parteneri

Știri

08.12.2017 12:00
A fagyálló folyadékok fontosságáról

A fagyálló folyadékok fontosságárólHa csak nyáron használnák az autónkat, a víz tökéletesen megfelelne a hűtőfolyadéknak, azonban télen a hőmérséklet 0 °C alá csökken, amikor a víz megfagy, emiatt csak korlátozottan alkalmas hűtőfolyadéknak. Erre a problémára fejlesztették ki a fagyálló folyadékokat!

A fagyálló folyadékokban legnagyobb mennyiségben etilén-glikolt használnak, ami megfelelő dermedéspontot biztosít, viszont nagy a korróziós hajlama, ezért egyéb adalékok mellett korróziós inhibitorokat is kevernek hozzá. Ezt a speciális keveréket hívjuk fagyálló folyadéknak, aminek jó a hővezető képessége, megfelelő a dermedéspontja, keni a vízpumpát és véd a korróziótól. A jól megválasztott fagyálló folyadék növeli a motor élettartamát és nem károsítja a gumi és műanyag alkatrészeket, emellett nyáron is biztosítja a fölösleges hő elvezetését.

Ha fagyálló folyadékra lenne szüksége, nálunk megtalálhatja a legkiválóbb minőségű Motul, Glicosam és Mobil fagyálló termékeket! Válogasson kínálatunkból!

Creare magazin online