Amely termékünk rendeléskor nincs készleten az ár változhat. A jelenlegi alapolaj hiány miatt folyamatosan új ár listával dolgozunk.

Kérdése van? Hívjon minket!

+36-30/559-7849 | +36-30/264-1907

Hírek

Mezőgazdasági motorolajok: mit érdemes tudni róluk?
2020.08.19

A mezőgazdasági gépek alapjában véve alig különböznek egy hétköznapi személygépkocsitól: motor, kerekek, felépítmény. Ha a dolgok mélyére nézünk, akkor sem feltétlenül veszünk észre nagy különbséget, hiszen az egyik motor szinte olyan, mint a másik. Vannak azonban olyan tényezők, amelyeket egy laikus biztosan nem vesz észre, pedig alapvetőek, és befolyásolják a szükséges üzemanyag, illetve a kenőanyagok összetételét és minőségét. Éppen emiatt létezik a mezőgazdasági motorolajok kategóriája.

A mezőgazdasági motorolajok egyik legfontosabb tulajdonsága az alacsony hőmérsékleten is alacsony viszkozitás. Ez azért lényeges, mert a mezőgazdasági gépek motorjai alacsony fordulatszámon működnek, mivel így képesek nagyobb nyomatékot leadni, amire a földeken való mozgáshoz szükség is van. Az alacsony fordulatszám azonban alacsony hőmérsékletet is jelent a motor belsejében, a mezőgazdasági motorolajoknak viszont ebben a tartományban is biztosítaniuk kell a gép motorjának kenését, máskülönben súlyos károsodás léphet fel benne.

Egy személygépkocsi motorja ezzel szemben magasabb fordulatszámon működik, ami a hőmérsékletet is megemeli, a motorolajnak pedig ezt el kell viselnie. A motor bemelegedése a motorolajra is hatással van, méghozzá ez esetben jó hatással: ekkor éri el azt a viszkozitást, amikor a legjobb teljesítményt nyújtja. A mezőgazdasági motorolajok viszont ilyen hőfokon már nem hatékonyak, sőt, akár károsodhatnának is, amennyiben hétköznapi motorban használnák őket.

Amennyiben mezőgazdasági vállalkozást működtet, és szeretné, ha a gépei a lehető legjobb kenőanyagokat kapnák meg a hatékony munkavégzés érdekében, forduljon hozzánk bizalommal! Kínálatunkban a mezőgazdasági motorolajokat is megtalálhatja, méghozzá kiváló minőségben és kedvező áron! Rendelését csupán néhány kattintással is leadhatja webáruházunkban, de személyesen is vásárolhat telephelyünkön!

Válassza Ön is a lehető legkiválóbb minőségű mezőgazdasági motorolajokat, hogy gépei sokáig működhessenek meghibásodás nélkül! Ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Vissza