Vásárló belépés

Hírek

2018.07.27 12:37
2017.12.11 14:56

Termékajánló

Miért válasszon minket

  • Original (Eredeti) motorolajok, olajok hologrammal ellátva.
  • Több mint 100 tonnás raktárkészlet.
  • Valós raktárkészlet.
  • Viszonteladóknak, cégeknek egyedi kedvezményeket biztosítunk!
  • Kiszállítás 24 órán belül.
  • Kiszállítási díj akár 1 .340 Ft-ért

Média partner

Amadeus Rádió FM 102,4

Elérhetőség

GOLDEN LUBE Kft
+36-30/530-5004
5000 Szolnok,
Mester út 8.

Hírek

2020.11.23 14:00
Milyen motorolajat használjunk?

A motorolaj szerepével a legtöbben tisztában vannak: ez biztosítja a motor mozgó alkatrészeinek kopásmentességét és a keletkező hő elvezetését. Ezeken felül a minőségi motorolaj a tömítéseket is regenerálja, illetve kondicionálja, amit külön adalék old meg. Sokakban merül fel a kérdés, hogy milyen motorolajat érdemes használniuk; az alábbiakban erre adunk választ.

A legfontosabb, hogy az autó gyári ajánlása szerinti olajat töltsünk az autóba, nem érdemes más típusokkal kísérletezni, ahogy a különféle adalékok utólagos bekeverése sem javasolt, mivel ettől csak megbomlik a motorolaj összetétele, márpedig azt aprólékos pontossággal alakították ki, és így csak árt a motornak.

Alapvetően háromféle motorolajat különböztetünk meg: az ásványi, a félszintetikus és a szintetikus típusokat.

•    Az ásványi motorolajok ásványi alapolaj és adalékok keverékei. Az ásványi alapolaj finomított kőolaj, a tulajdonságai változóak. Mivel az áramlási sebessége nem állandó, ezért lassabban és kevésbé kiszámítható módon szállítja el a hőt a forró pontokról, mint a szintetikus motorolaj.

•    A félszintetikus motorolajok alapolajai hidrogénező finomítási eljáráson átesett ásványi alapolajok. Ezek olyan ásványi motorolajok, amelyek a szintetikus típusokra jellemző tulajdonságokat mutatnak.

•    A szintetikus olajok laboratóriumi körülmények között szintetizált alapolajokból készülnek. Ezeket eleve kenőanyagnak tervezik, ezért a minőségük állandó, stabil tulajdonságokkal rendelkeznek, a molekulaszerkezetük pedig biztosítja az olaj állandó sebességű, stabil áramlását, ezzel kiegészítve a motor hűtését. A szintetikus motorolaj sokkal jobban tűri a hőt, a megemelkedett motorhőmérséklet pedig egy ásványi olaj esetében kokszképződést okoz, viszont egy szintetikusnál nem. Emellett a hidegindítást is jobban tolerálják, mivel hideg állapotban ezek az olajok rendelkeznek a legjobb folyási tulajdonságokkal.

Ha motorolajat keres, nálunk megtalálhatja az autójának leginkább megfelelőt! Tekintse meg választékunkat, és ha kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Webáruház készítés